Geschiedenis Ecinto

Ecinto Telematica BV al 25 jaar een begrip in telecommunicatie, datanetwerken, beveiligingsprojecten enzovoort.

In 1987 is de directeur-eigenaar Tony Timmerman gestart, vanaf een zolderkamer in de woning van zijn ouders, met de plannen om als onderaannemer mobilofoon-installaties te gaan installeren voor een, hierin gespecialiseerd, bedrijf in Hoogeveen, alwaar hij zijn stage periode had volbracht.
Uiteindelijk is dat nooit iets geworden, dus werd er andere handel bedacht, zo kwam in 1988 de schoteltelevisie op gang. nadat dit enige tijd gelopen had en er inmiddels ook handel was bijgekomen in de wit- en bruingoedsector, kwam Tony in contact met een leverancier op het gebied van draadloze telefoontoestellen en telefonie-antwoordapparaten.

In 1990 werd hij werkzaam in de telematica branche bij een van de weinige echte telematica installateurs in De Meern. Hier heeft hij zich in een redelijk korte periode de kennis eigen kunnen maken op het gebied van telecommunicatie, datanetwerkbekabeling en inbraakbeveiliging.

Destijds bestond de telecommunicatie nog uit het feit dat er veelal geprogrammeerd moest worden zonder gebruik te maken van laptops en bij bepaalde systemen nog op basis van binaire codes, zoals hij zegt: “dat was het echte werk”.

De basis was gelegd

Databekabeling was toen nog niet zo universeel als we nu kennen, nu is alles op UTP, STP en FTP basis.
Destijds waren het nog RS232-, COAX- (Thin-ethernet en Thick-ethernet), TWINAX-netwerken, etc. etc.
Al dit soort netwerken werden destijds door hem gedaan.

Tussen 1990 en 1992 had zijn werkgever de kleinere klantjes eruit gedaan, vanwege te lage omzet. Een aantal van deze bedrijven werden toen klant van hem. Omdat Tony nog in loondienst was en daarnaast eigen projecten kreeg, werd de bekabeling overdag aangelegd door zijn vader Klaas Timmerman en werd de indienststelling vaak na werktijd door Tony gerealiseerd.

In 1992 werd het weer eens tijd voor een nieuwe uitdaging, deze keer maar een eigen klus. De eerste order werd op een presenteerblaadje aangeboden, het betrof hier een uitbreiding van het hoofdkantoor van FOOTLOCKER EUROPE BV te Vianen. de uitbreiding omvatte een complete verdieping opnieuw bekabelen met UTP en elektro-voorzieningen op basis van het MD110 PDS systeem van AT&T. dit was een vrij groot project en is destijds door Tony en Klaas gerealiseerd, het project duurde zeker een maand en er moest continue met Amerikanen overlegd worden.

Tony zou na dit project eigenlijk een technische dienst gaan opzetten bij een telecommunicatie bedrijf in Amsterdam, echter heeft hij hier op het laatste moment toch maar vanaf gezien.
Gelukkig maar, want dit werd de echte start van Ecinto telematica installateur in april 1992.

Van het een kwam het ander en vele telecomdealers wilden wel samenwerken en het werd steeds drukker, heel veel importeurs stuurden hun klanten door naar Ecinto als men extra ondersteuning nodig had.
Ecinto telematica installateur had inmiddels een redelijk goede naam opgebouwd in de telecomwereld.

Inmiddels was de zolderkamer bij zijn ouders al snel te klein geworden en werd dit geruild met een van de grotere slaapkamers. Echter ook dat werd al snel te klein, waardoor er gezocht moest worden naar een echte bedrijfslocatie, deze werd gerealiseerd door de nieuwbouw van een bedrijfshal met woning aan de Pascalstraat 9 te Hoogeveen, alwaar het bedrijf zich nog bevindt. Hetzij met nogal wat verbouwingen. Dit vond plaats in 1995, waarbij de naam ook maar gewijzigd werd in ECINTO TELEMATICA BV.

Inmiddels heeft Ecinto Telematica 6 goed opgeleide medewerkers, 3 goed uitgeruste bedrijfswagens, een magazijn die goed bevoorraad is en een goed ingedeelde technische dienst alwaar de meeste nieuwe systemen hangen om getest te kunnen worden en de medewerkers hun kennis kunnen verbreden.

In de loop der jaren zijn de werkzaamheden veel uitgebreider geworden, zo wordt er nu ook veel meer met inbraakbeveiliging gedaan, is Ecinto een VEB gecertificeerd beveiligingsbedrijf, is er een eigen import voor camera observatie systemen, worden er elektro-projecten gerealiseerd. Kortom een veelzijdig bedrijf in omvang en kennis.

ECINTO TELEMATICA B.V. het bedrijf als verlengstuk van de technische dienst van haar opdrachtgevers.

085 – 022 99 99